Vochtbestrijding : DE RUYCK lost uw vochtprobleem op !

-> Een vochtig huis is nefast voor de gezondheid en de waarde van uw huis <-

 

KLIK HIER om een gratis vochtdiagnose bij u ter plaatse aan te vragen

VOCHTBESTRIJDING

Vochtvlekken, beschimmelde muren, vochtige kelders,… Het zijn problemen waar we liever niet mee te maken krijgen, maar die helaas vaak voorkomen. Vochtproblemen zijn heel nadelig voor uw woning: een muffe geur, schimmelvorming, en op lange termijn zelfs de aantasting van het elektriciteitsnetwerk en de stabiliteit van uw woning hebben onvermijdelijk een waardevermindering tot gevolg. Bovendien zijn deze vochtproblemen ook erg schadelijk voor uw gezondheid: reuma en luchtwegproblemen zijn vaak voorkomende gevolgen bij mensen die langdurig tijd doorbrengen in vochtige ruimtes. Wij komen gratis ter plaatse om een deskundige diagnose te stellen en leveren u nadien vrijblijvend een gedetailleerde offerte. Na uitvoering van de werken bieden wij u bovendien een garantie van 10 jaar!

OPSTIJGEND VOCHT

Opstijgend vocht kan zeer vervelende gevolgen hebben zoals schimmels, zouten, ….. Wij starten altijd met een grondige vochtanalyse zodat we de juiste aanpak kunnen bepalen. Door niet louter de zichtbare schade, maar ook de oorzaak aan te pakken, kunnen we zorgen voor een duurzame oplossing.

DOORSLAAND VOCHT

Buitenmuren hebben jaar in jaar uit last van barre weersomstandigheden, waardoor ze op sommige plaatsen poreuzer kunnen worden met vochtinsijpeling tot gevolg. Dit insijpelen kan zo gering zijn dat het met het blote oog onzichtbaar is. Vaak wordt doorslaand vocht pas ettelijke maanden nadien zichtbaar, wanneer het zich al in een vergevorderd stadium bevindt. Na een grondige analyse kan bepaald worden hoe het vocht zich verplaatst heeft doorheen de muren. Zo kunnen we de meest geschikte oplossing aanbieden.

CONDENSATIE

In elke woning ontstaan dampen door te wassen, te koken en zich te verwarmen. Dit is op zich geen probleem, maar wanneer een woning onvoldoende geïsoleerd is of geventileerd wordt, ontstaat er condensatie. Condensatie kan heel vervelende gevolgen hebben; in veel gevallen schimmel, wat zeker niet gezond is voor de mens en de woning.

KELDERDICHTING

De kelder is vaak een ondergewaardeerd deel van het huis, hoewel het nochtans veel potentieel heeft. Denk maar aan een wijnkelder, een extra speelkamer voor de kinderen of muziekstudio. Steeds meer eigenaars laten daarom een vochtige kelder professioneel dichten met een waterdichte bekuiping en bouwen deze om tot een aangename hobbyruimte of een veilige en droge opbergruimte. Vochtige kelders die niet behandeld worden, kunnen allereerst de vastgoedwaarde fors doen dalen, maar ook het vocht uiteindelijk laten verspreiden naar de bovenliggende verdiepingen of aanpalende woningen. Om kelders te dichten gebruiken wij professionele producten. Dit in combinatie met onze bouwtechnische kennis is uw garantie op een volledig vochtvrije kelder.

PUR-INJECTIE

Het injecteren van PUR-harsen is een zeer doeltreffende techniek om scheuren, spleten, holle ruimtes,… op te vullen en een grondige afdichting te voorzien. Deze scheuren en barsten ontstaan veelal door uitvoeringsfouten, slijtage of verzakkingen. Met een PUR-injectie kunnen we de constructie herstellen en lekkages in de toekomst uitsluiten. Deze techniek is zowel toepasbaar op metselwerk als beton.

BETONROT

Wanneer de bewapening van beton gaat roesten, gaat het roest uitzetten en hierdoor wordt het beton afgebroken van binnenuit. Hierdoor daalt de sterkte van het beton en tast dit de stabiliteit aan van de constructie. Het spreekt voor zich dat dit een probleem is dat zo snel mogelijk opgelost moet worden om gevaar voor de omgeving te vermijden. Beton herstellen is dan ook een werk dat u best aan professionele vakmannen overlaat. Wij bepalen eerst in hoeverre er schade is opgetreden om zo de juiste aanpak te kiezen. Bij beperkte schade breken we het beton weg, vervangen de bewapeningen of behandelen de bestaande bewapening tegen verdere roestvorming, en brengen vervolgend nieuw renovatie beton aan.