Edingsesteenweg 509A, 9400 Ninove

Tussen cijfers en constructies: Hervé en Keanu zijn calculator bij Bouwwerken De Ruyck

DSC07737

Stevige constructies kunnen niet zonder een solide basis, en dat geldt net zo goed voor de wereld van werkrelaties! We nemen je mee naar het kantoor van Bouwwerken De Ruyck in Ninove. In dit interview gaan we met Hervé en Keanu, twee calculatoren in de bouwsector, in gesprek over hun werkervaring. Van het nauwkeurig opmeten van materiaal tot het meten van de teamgeest, zij onthullen even hoe het werkleven bij De Ruyck er écht uitziet.

 

Kunnen jullie jezelf kort voorstellen en vertellen hoe lang jullie al bij De Ruyck werken?

Hervé: “Natuurlijk, ik ben al ongeveer 15 jaar werkzaam als calculator in de bouwsector. Sinds 2019 ben ik aan de slag bij Bouwwerken De Ruyck.”

Keanu: “Ik ben nog maar sinds een half jaartje bij het bedrijf. Ook ik werk als calculator.”

Leuk om jullie beiden hier te hebben. Keanu, je koos er recent voor om bij Bouwwerken De Ruyck te starten. Wat was het specifiek dat je aantrok in dit bedrijf?

Keanu: “Ik kende Gaetan en Alexander, de zaakvoerders, al voordat ik hier begon. Mijn vriendin heeft hier ook gewerkt, dus ik had al een idee van de sfeer binnen het bedrijf en had positieve feedback gehoord. Dat was een grote drijfveer voor mij om hier te starten.”

Klinkt als een solide motivatie. Kunnen jullie ons iets vertellen over de soort projecten waaraan jullie werken en de rollen die jullie vervullen?

Hervé: “Bij Bouwwerken De Ruyck behandelen we diverse projecten, variërend van eenvoudig tot complex. Een van de interessante aspecten is dat je kunt beginnen met de meer eenvoudige projecten en vervolgens kunt doorgroeien naar de complexere taken.”

Keanu: “Ja en wat ik ook echt waardeer is de open cultuur hier. Je kunt altijd bij iedereen terecht, of het nu bij collega’s is zoals Senne, Jolien, Sinan of Hervé, of zelfs bij de zaakvoerders. Ze zijn zeer toegankelijk en hebben veel waardevolle kennis te delen.”

Dat is zeker een pluspunt. Wat zijn volgens jullie de grootste verschillen tussen werken bij Bouwwerken De Ruyck en jullie eerdere werkervaringen?

Keanu: “Bij mijn vorige werkgevers werd er soms minder diepgaand nagedacht over de projecten. Hier daarentegen wordt elk dossier tot in detail doordacht, wat enorm belangrijk is om problemen tijdens de uitvoering te voorkomen.”

Hervé: “Precies. Grote projecten zijn vaak complex en dat betekent dat er heel wat denkwerk bij komt kijken. Daar krijg je hier de ruimte voor. In vergelijking met werken voor particulieren, waar het meer gestandaardiseerd kan zijn, vereist dit toch een andere aanpak.”

Kunnen jullie ons vertellen over een project dat jullie echt is bijgebleven en waarom dat zo was?

Keanu: “Voor mij is elk project boeiend, of het nu groot of klein is. Variatie is de sleutel. Onlangs kreeg ik de verantwoordelijkheid over een renovatie van een plat dak. We gingen het huidige dak, inclusief isolatie, verwijderen en vervolgens weer opbouwen om het energiezuiniger te maken, en zo de energiefactuur van de klant te laten dalen.”

Hervé: “Op dit moment werk ik aan een groter project, namelijk de renovatie van een historisch landhuis bij Ieper. Het is een totaalrenovatie, zowel binnen als buiten, wat het tot een zeer interessant project maakt.”

Dat is duidelijk. Welke troeven kunnen jullie tot slot nog afvuren op een toekomstige kandidaat die toch nog zou twijfelen?

Keanu: “Het is hier enorm plezant werken. Een heel vlakke structuur. Iedereen kan bij elkaar terecht. Je zal nooit afgeschoten worden voor een vraag.”

Hervé: “Er is vooral veel empathie onder de mensen. Dat is een pluspunt ten opzichte van grotere firma’s soms.”

Keanu: “Je krijgt enorm veel vertrouwen, ook van de zaakvoerders. Vrijdag sluiten we hier af, zonder dat zij er zijn. Dat zie je niet overal gebeuren. Dat gevoel dat je daarbij krijgt, vind ik top. We zijn nu ook net begonnen met een systeem van flexibele uurroosters. Dus je mag kiezen wanneer je start en dit vanaf 6u . Daar ben ik wel blij mee, want ik kan vertrekken voor de file ’s ochtends. Dat scheelt een half uur. 

Een ander pluspunt is telewerk: er zijn 2 telewerkdagen per week.” 

Hervé: “Daarnaast is de band tussen collega’s ook heel vriendschappelijk.”

Keanu: “We zijn dan ook een jong team. Als je de gemiddelde leeftijd bekijkt, dan zitten we rond de 30 jaar (kijkt naar Hervé).”

Hervé: “Ja… Ik ben al nen ancien, hè.”

(lachen)